Waarom is het uitbesteden van je creditmanagement ideaal voor je onderneming

door | 5 december 2020

Nadat je een passend boekhoudprogramma aangeschaft hebt, is het zaak om de boekhouding op orde te houden. Boekhoudprogramma’s bieden over het algemeen verschillende modules, die je hierbij ondersteunen. Toch heb je aan een boekhoudprogramma alleen vaak niet voldoende! Denk bijvoorbeeld aan vorderingen die niet voldaan worden door klanten. Op welke manier zorg je dat deze vordering alsnog geïncasseerd wordt om je eigen cashflow niet in gevaar te brengen? Op welke manier zorg je dat het creditmanagement binnen je organisatie op de juiste wijze wordt ingericht? Het uitbesteden hiervan kan een optie zijn. In dit artikel lees je er meer over.

Uitbesteden van creditmanagement aan een externe partij

Er zijn verschillende externe partijen, die het uitbesteden van het creditmanagement van jouw organisatie mogelijk maken. Deze partijen detacheren financiële professionals op verschillende niveaus en in diverse functies. Het maakt dat je altijd een credit professional vindt, die past bij hetgeen jouw organisatie nodig heeft om de boekhouding op orde te krijgen en te houden. De detachering van credit management heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. Het bespaart je veel tijd, wanneer je een professional inschakelt voor je creditmanagement.

Mogelijkheden bij detachering van creditmanagement

Zoals reeds werd aangehaald, worden credit professionals in verschillende functies gedetacheerd. Zo zijn er credit collectors, welke zorgen voor het incasseren van vorderingen bij klanten. Onder meer door telefonisch contact met hen op te nemen, wanneer een rekening niet betaald wordt. Ook credit managers worden gedetacheerd. Zij dragen zorg voor de begeleiding van het debiteurenbeheer binnen je organisatie. Professionals in beide rollen kunnen zowel voor de korte, als voor een langere termijn worden ingehuurd. Ideaal, wanneer je verwacht dat het aantal langdurig openstaande online facturen de komende maanden toeneemt.

Ontwikkeling van beleid door credit controllers

Nog een laag hoger kun je kiezen voor credit controllers. Deze professionals hebben een ruime ervaring in hun vak en kunnen zorgdragen voor de ontwikkeling van beleid rond het debiteurenbeheer binnen je organisatie. Ook kunnen zij op basis van het ontwikkelde beleid inzage geven in de gevolgen hiervan voor jouw organisatie. Het geeft mogelijk nieuwe inzichten, die je helpen het debiteurenbeheer verder te professionaliseren.

Een professioneel debiteurenbeheer is om verschillende redenen cruciaal. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van wanbetalers, door deze in een vroeg stadium te herkennen. Een controle van hun kredietwaardigheid kan een goede toevoeging zijn aan de processen die je al hebt lopen.

Categorie: Online boekhouden

Over Redactie

Alex de Vries is sinds 2003 actief als boekhouder voor zzp'ers, freelancers, webshops en het mkb. Voor hen doet hij de boekhouding, btw- en ICT-aangiftes en geeft hij administratief advies. Steeds meer ondernemers willen de boekhouding online doen. Door de vele vragen over online boekhoudprogramma's heeft hij al veel boekhoudsoftware programma's vergeleken. Zijn reviews en beoordelingen van verschillende boekhoudpakketten deelt hij op deze site. De boekhoudreviews zijn gebaseerd op minimaal drie onderdelen: prijs, functies en gebruiksvriendelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *