Programma om facturen te maken: dit is ideaal voor uw eenmanszaak

door | 1 april 2019

Een programma om facturen te maken gezocht? Met een paar handige tips vindt u het ideale programma voor uw eenmanszaak. Een eenvoudig factuurprogramma, voor software waarmee u ondertussen alles kunt dat er nodig is.

U kunt natuurlijk factuursoftware kopen en die op uw computer installeren, maar ook online bestaan er allerlei mogelijkheden voor professionele facturatie. Maak handig gebruik van de cloud, met de programma’s voor facturen die voldoen aan de belangrijkste eisen voor modern gebruik. 

PLAN - PRICE

Description

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor iedere Vereniging & Stichting!

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering

Geschikt voor Vereniging en Stichting

Tips voor de beste factuurprogramma software

Benieuwd naar het beste factuurprogramma voor uw eenmanszaak? Let bij de keuze voor een programma om facturen te maken op de volgende eigenschappen:

 • Houd het simpel
 • Facturen met uw eigen logo en gegevens
 • Digitaal factureren: PDF’s en meer mogelijkheden
 • Uitbreidingsmodules: uren, ritten, etc.
 • Bankkoppeling met de factuursoftware 

Houd het simpel

De belangrijkste tip, en tegelijkertijd helaas de eigenschap die het meest over het hoofd wordt gezien: houd het simpel. Veel zelfstandigen laten zich verleiden tot uitgebreide pakketten met allerlei geavanceerde functies. Dat is handig als u een grote organisatie leidt met inkoop, verkoop, voorraden, personeel en bijvoorbeeld seizoensgebonden arbeid.

Heeft u een eenmanszaak en wilt u daarvoor professionele facturen maken? Houd het simpel, vooral als u werkt als dienstverlener. Het is niet nodig om gebruik te maken van een ingewikkeld pakket. Veel beter is het om een eenvoudig programma te kiezen, zodat u alle functies en mogelijkheden goed kent.

Facturen met uw eigen logo en gegevens

De kracht van een goed programma om facturen te maken zit ‘m bijvoorbeeld in de mogelijkheid om uw eigen logo te gebruiken. Uw eigen logo met uw gegevens komt professioneel over en draagt bij aan de uitstraling van de factuur naar klanten. Dit is veel belangrijker dan een geavanceerd programma met allerlei mogelijkheden. De kans is groot dat u die extra opties toch (nog) niet gebruikt. Bovendien merken klanten er niets van, waardoor de factuur op geen enkele manier meer professioneel overkomt. 

Kies in plaats daarvan voor factuurprogramma software waarin u de mogelijkheid heeft om uw eigen logo op de factuur te zetten, net als de belangrijke gegevens om aan de verplichtingen van de Belastingdienst te voldoen. U voldoet dan netjes aan de regels en zorgt voor een professionele indruk met een factuur die klanten meteen herkennen.

Digitaal factureren: PDF’s en meer mogelijkheden

De papieren factuur verdwijnt, omdat er uitstekende digitale alternatieven beschikbaar zijn. Dankzij programma’s in de cloud, mogelijkheden in PDF en zelfs geautomatiseerde digitale facturen is het niet meer nodig om een factuur uit te printen, een envelop te zoeken, een postzegel te plakken en de factuur op de bus te doen. 

Digitaal factureren bestaat in twee verschillende varianten:

 • Digitale facturen in PDF
  De digitale factuur in PDF is niets anders dan een digitale variant van de factuur zoals we die kennen. U bepaalt zelf (binnen de wettelijke richtlijnen) welke informatie u vermeldt en waar u dat doet. U kunt de PDF versturen vanuit de facturatiesoftware of als e-mail vanuit uw e-mailprogramma. De ontvanger moet de PDF handmatig verwerken.
  Tip: sommige facturatie- en administratieprogramma’s kunnen PDF-facturen automatisch verwerken. 
 • Elektronisch factureren met e-factuur
  Een e-factuur is een digitale factuur, maar is geen PDF. Er is sprake van een vast sjabloon, waarin alle belangrijke informatie altijd op dezelfde plaats staat. Zowel overheden als steeds meer bedrijven stappen hierop over. Het creëert gemak dankzij de automatische verwerking, verhoogt de snelheid, voorkomt fouten en is goedkoper dankzij de besparing op print- en portokosten.
  Let op: e-facturen hebben een eigen protocol, dat het factuurprogramma dient te ondersteunen. 

Uitbreidingsmodules: uren, ritten, etc.

Heeft u het programma om facturen te maken al behoorlijk goed onder de knie of zoekt u naar een pakket dat u (op termijn) kunt uitbreiden? Kijk dan naar een paar interessante modules, zoals die voor uren en ritten.

De factuurprogramma software is in eerste instantie bedoeld om facturen te maken en te versturen. In sommige programma’s kunt u uw uren bijhouden, net als zakelijke ritten die u maakt. Dat kan handig zijn, bijvoorbeeld als u die vervolgens in één keer wilt overnemen op de factuur. Het voorkomt fouten, werkt een stuk sneller en houdt het bovendien overzichtelijk.

Kijk op die manier ook naar de mogelijkheid om factuur software te kopen waarmee u de kans heeft om offertes te maken. Zodra klanten die offerte tekenen en u het werkt heeft uitgevoerd maakt dat het makkelijker om meteen de juiste factuur op te stellen. Het bespaart kostbare tijd, voorkomt fouten en is voor de klant optimaal duidelijk. 

Bankkoppeling met de factuursoftware

Kijk tenslotte naar de mogelijkheid tot een bankkoppeling binnen het programma om facturen te maken. In sommige gevallen is er een koppeling met banken beschikbaar. Zodra facturen betaald worden kan de software dat aangeven, waardoor het niet nodig is om dit steeds zelf te controleren. Andersom kunt u het ook meteen zien als facturen niet op tijd betaald zijn, zodat u de kans heeft om een herinnering en daarna een aanmaning te versturen. 

Programma om facturen te maken: vergelijk de mogelijkheden

Zoekt u een programma om facturen te maken? Wij helpen u graag de ideale factuurprogramma software te vinden. Zodat u factuur software kunt kopen die voldoet aan de belangrijke wensen voor uw eenmanszaak. U voldoet netjes aan de verplichtingen vanuit de Belastingdienst, terwijl u het ondertussen zo simpel mogelijk kunt houden. Met uw eigen logo en de belangrijke gegevens, en eventueel met de mogelijkheid om op termijn meerdere modules te gebruiken.

U kunt online de verschillende programma’s om facturen te maken met elkaar vergelijken. En belangrijker nog, u heeft de kans om die programma’s een paar weken of zelfs een maand lang uit te proberen. Ontdek op die manier met welke software u het meest makkelijk kunt werken, zodat u daarna pas uw definitieve keuze hoeft te maken. 

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma


Categorie: facturatie

Over Patrick

Patrick is al vanaf het begin betrokken bij het team van Boekhoudprogramma-vergelijken.com als redacteur. Hij schrijft artikelen en berichten die ondernemers onafhankelijk informeert over de voors en tegens van verschillende boekhoudpakketten. Daarnaast voorziet hij met zijn uitgewerkte artikelen ondernemers (starter, zzp'er en mkb'er) van praktische tips en trucs rondom het opzetten van een gestroomlijnde (administratieve) workflow. Altijd geschreven vanuit het gemak voor de ondernemers als uitgangspunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *