Freelance of interim online marketeer?

door | 15 november 2020

Wil je zelfstandig aan de slag, zonder de boekhoudkundige uitdagingen die daarbij komen kijken? Misschien heb je er al eens over nagedacht hoe het zou zijn om op interim basis aan de slag te gaan als online marketeer. Er zijn genoeg redenen waarom het worden van een interim online marketing een onwijs goed idee is en wel om deze redenen:

Uitdaging

Doordat je paar keer van opdrachtgever wisselt met daarbij steeds een nieuwe opdracht blijf je voor een uitdaging te staan. Doordat je vaak ook op locatie van de opdrachtgever terecht komt leer je ook over hoe andere organisaties te werk gaan. Hierdoor doe je elke keer weer nieuwe kennis op wat daar de bedrijfsvoering is, voor welke uitdagingen het bedrijf staat en welke doelen ze hebben gesteld. Door bij de opdrachtgever te werken zie je ook sneller kansen en kun je flexibel inspelen op situaties. Ook zal je vaak uit je comfortzone moeten stappen, waardoor je snel over angsten moet heenkomen.

Netwerk

Door aan de slag te gaan als interim online marketing bereid je steeds verder je netwerk uit. Zeker als je bij een online marketing consultancy bureau aan de slag gaat. Daardoor leer je niet alleen andere interim online marketeers kennen, maar kun je ook profiteren van het netwerk van het online marketing consultancy bureau. Doordat ook elke organisatie weer zijn eigen samenwerkingspartners heeft kun je zo snel een eigen netwerk opbouwen, wat je altijd verder op weg kan helpen in je toekomstige carrière als online marketing consultant.

Zekerheid

Het grootste voordeel om als interim online marketing te werken is dat je zekerheid hebt op inkomen, maar wel dezelfde vrijheid hebt als een online marketing freelancer. Doordat vaak een online marketing consultancy bureau voor jou de opdrachtgevers zoekt heb je daarover geen zorgen en kan jij je vooral blijven bezighouden met waar jij goed in bent, namelijk online marketing.

Boekhoudsoftware voor freelancers

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om alsnog als freelancer aan de slag te gaan. In dat geval zijn er voldoende mogelijkheden om eenvoudig je boekhouding op orde te houden. Op deze website vind je er vast een die bij je past. Dan kun jij je als freelancer bezighouden met je echte werk.

Categorie: boekhoudprogramma ZZP

Over Redactie

Alex de Vries is sinds 2003 actief als boekhouder voor zzp'ers, freelancers, webshops en het mkb. Voor hen doet hij de boekhouding, btw- en ICT-aangiftes en geeft hij administratief advies. Steeds meer ondernemers willen de boekhouding online doen. Door de vele vragen over online boekhoudprogramma's heeft hij al veel boekhoudsoftware programma's vergeleken. Zijn reviews en beoordelingen van verschillende boekhoudpakketten deelt hij op deze site. De boekhoudreviews zijn gebaseerd op minimaal drie onderdelen: prijs, functies en gebruiksvriendelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *