Maak boekhouden gemakkelijker met boekhoudsoftware

door | 18 augustus 2023

In dit artikel worden de voordelen van boekhoudsoftware voor ondernemers besproken en wordt er gekeken naar waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste boekhoudprogramma. Er wordt onder andere ingegaan op de mogelijkheid om verschillende systemen te koppelen en op de prijsverschillen tussen de verschillende boekhoudpakketten.

De voordelen van boekhoudsoftware voor ondernemers

Een correcte boekhouding is essentieel voor elke ondernemer. Het geeft inzicht in de financiële situatie van de organisatie en voorkomt boetes van de fiscus. Ook zorgt een online boekhouding voor tevreden klanten, omdat er geen onjuiste facturen worden verstuurd. Boekhoudsoftware biedt hierbij de ideale oplossing. Het vereenvoudigt de boekhouding en bespaart tijd en kosten.

Welke boekhoudsoftware past bij jouw bedrijf?

Er zijn verschillende soorten boekhoudsoftware op de markt, zoals e-boekhouden, Twinfield, Exact Online, Moneymonk en Visma eAccounting. Bij het kiezen van een boekhoudprogramma is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Zoals de koppeling met andere systemen, zoals de bankrekening en CRM-systeem. Daarnaast moet je letten op de prijsverschillen tussen abonnementen en modules. Niet elke ondernemer heeft immers dezelfde behoeften.

Lees ook; Geldzaken efficiënt beheren met MoneyMonk!

Gebruiksvriendelijke software met vele mogelijkheden

Boekhoudsoftware is de afgelopen jaren steeds gebruiksvriendelijker geworden. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om via de software belastingaangiftes in te dienen. Maar ook het gebruik van mobiele apps en cloud-based systemen is een handige feature. Daarnaast bieden de meeste systemen verschillende modules die je kunt toevoegen of uitschakelen, afhankelijk van jouw bedrijfsbehoeften.

Kies de beste boekhoudsoftware voor jouw bedrijf

Bij het kiezen van de juiste boekhoudsoftware moet je rekening houden met verschillende factoren. Denk aan de grootte van jouw bedrijf, de functies die je nodig hebt en het budget dat je hiervoor hebt. Vergelijk verschillende zzp boekhoudprogramma’s en lees reviews van andere gebruikers. Zo vind je de beste boekhoudsoftware voor jouw bedrijf.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *