Tips voor ondernemers in Vlaardingen

door | 19 september 2023

Lees hieronder handige tips voor ondernemers in Vlaardingen over hoe je relaxter kunt ondernemen en tegelijkertijd kosten kunt besparen. Ontdek hoe je jouw boekhouding op orde houdt, waarom financial lease een goede optie is en hoe je kunt besparen op kantoorruimte.

Tips voor ondernemers in Vlaardingen

Efficiënter ondernemen voor minder stress en meer winst

Als ondernemer in Vlaardingen wil je natuurlijk een succesvolle onderneming runnen. Je wilt je concentreren op het binnenhalen van opdrachten en het versturen van orders. Maar er zijn ook andere belangrijke zaken waar je als ondernemer aandacht aan moet besteden om je bedrijf efficiënter te maken en daarmee stress te verminderen en meer winst te behalen.

Zorg voor een goed georganiseerde boekhouding

Als ondernemer besteed je veel tijd aan je boekhouding. Het scannen van bonnetjes, het op tijd aangeven en betalen van BTW en het doen van de aangifte inkomstenbelasting zijn tijdrovende taken. Overweeg daarom eens om een goede boekhouder in te schakelen. Een boekhouder helpt niet alleen grotere bedrijven, maar juist ook kleine ondernemers. Wanneer je zeker weet dat je administratie op orde is, kun je je volledig richten op het ondernemen zelf. Een boekhouder kan voor sommige ondernemers erg duur zijn. Een online boekhoudprogramma is een erg goed en goedkoper alternatief. Voornamelijk voor zzp’ers kan een zpp boekhoudprogramma echt ideaal zijn.

Stap over op financial lease

Wanneer je een of meerdere auto’s van de zaak hebt, overweeg dan eens om over te stappen op financial lease. Het is niet meer van deze tijd om auto’s met eigen vermogen aan te schaffen. Door middel van een leasecontract kun je de liquiditeit van je onderneming behouden. Onderhoud, verzekering en belasting zijn wel voor eigen rekening. Regel een tankpas en je krijgt maandelijks een duidelijk overzicht van alle tankbeurten. Dit kun je eenvoudig integreren in je boekhoudprogramma of doorsturen naar je boekhouder.

Bekijk je kantoorruimte kritisch

Overweeg of je kantoorruimte nog wel passend is. Na de coronajaren werken steeds meer mensen thuis. Dat betekent dat je waarschijnlijk minder kantoorruimte nodig hebt. Vierkante meters zijn duur. Bekijk daarom wat je echt nodig hebt en hoe lang je huurcontract nog loopt. Als je een langlopend contract hebt, kun je misschien ruimte onderverhuren, mits dit met toestemming van de verhuurder gebeurt. Zo kun je besparen op de kosten voor je bedrijf. Is onderverhuren geen optie en loopt het contract nog door, schakel dan in ieder geval de verlichting op niet gebruikte etages uit en haal de stekkers van apparaten zoals printers uit de stopcontacten. Dit bespaart in ieder geval op het stroomverbruik.


Met deze handige tips kun je als ondernemer in Vlaardingen je bedrijfsvoering efficiënter maken en daarmee stress verminderen en meer winst behalen. Zorg voor een goed georganiseerde boekhouding, overweeg financial lease voor je auto’s van de zaak en bekijk kritisch of je kantoorruimte nog wel passend is.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *