Financial lease: Hoe werkt dat nou?

door | 26 september 2022

Financial lease of private lease? Beide lease vormen verschillen van elkaar, vooral als je niet weet wat een lease inhoudt is het moeilijk om te begrijpen wat het verschil is tussen de twee leasevormen. Ben jij ZZP’er en wil jij graag meer weten over een financial lease? Dan is dit artikel er voor jou! In dit artikel leer je hoe een lease in elkaar zit en voor wie een financial lease is. Tevens leer je ook meer over de voordelen die een financial lease met zich meebrengt!

Leasen, wat is dat?

Leasen is een vorm van het leen gebruiken van een auto. Dit werkt dus ongeveer hetzelfde als een lening maar dan in de vorm van een auto. Leasen is echter niet hetzelfde als het huren van een auto. Een lease kan namelijk niet voor één dag en het huren van een auto wel.

Je betaalt daarbij maandelijks een termijnbedrag voor de lease. Dit termijnbedrag bevat meerdere dingen. Niet alleen zit de auto inbegrepen in het termijnbedrag, maar ook de verzekering, de wegenbelasting en het onderhoud van de auto zitten bij het termijnbedrag inbegrepen.

Het termijnbedrag is sterk afhankelijk van het soort auto dat je neemt. Neem je een dure auto, zoals een BMW, dan zal je termijnbedrag hoger zijn dan wanneer je een auto neemt, zoals een Peugeot! Tevens is het termijnbedrag afhankelijk van het aantal kilometers dat je rijdt. Hoe meer je rijdt hoe meer onderhoud je auto nodig heeft. Het onderhoud van de auto is ook sterk afhankelijk van de auto. Een duurdere auto zal namelijk duurdere onderdelen hebben en dus meer geld kosten dan een goedkopere auto

De financial lease

De financial lease is er voor zakelijke doeleinden. Dit betekent dat de auto gebruikt wordt voor zakelijke doeleinden en niet voor privé gebruik. Een private lease is echter wel voor privé gebruik. Dit is het grootste verschil tussen de twee lease vormen.

Als ZZP’er is het mogelijk om een financial lease zzp te nemen. Een financial lease zzp is speciaal voor zzp’ers ontworpen, omdat zij vaak verschillende werkplekken hebben, waardoor zij naar verschillende locaties moeten rijden. Het grootste voordeel van een financial lease is dat je veel belastingvoordeel hebt bij het aangeven van je kwartaal belasting. Je mag namelijk delen van je termijnbedrag aftrekken bij je belastingaangifte, omdat dit voor werkdoeleinden is geweest. Tevens is het enorm handig dat alles rondom de auto in één termijnbedrag zit. Zo betaal je maandelijks een bedrag waar je verder geen omkijken meer naar hebt.

Categorie: Blog

Over Redactie

Alex de Vries is sinds 2003 actief als boekhouder voor zzp'ers, freelancers, webshops en het mkb. Voor hen doet hij de boekhouding, btw- en ICT-aangiftes en geeft hij administratief advies. Steeds meer ondernemers willen de boekhouding online doen. Door de vele vragen over online boekhoudprogramma's heeft hij al veel boekhoudsoftware programma's vergeleken. Zijn reviews en beoordelingen van verschillende boekhoudpakketten deelt hij op deze site. De boekhoudreviews zijn gebaseerd op minimaal drie onderdelen: prijs, functies en gebruiksvriendelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *