Wanneer je als ondernemer zakelijk krediet aanvraagt, heb je altijd geld achter de hand. Een geldverstrekker opent namelijk een speciale rekening voor je en stort hier het bedrag op dat je wilt lenen. Doordat je zelf bepaalt hoeveel je opneemt en wanneer je dit doet, kun je investeren op momenten dat het nodig is. Je kunt het geld ook gebruiken om de dagelijkse uitgaven voor je bedrijf te betalen of een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen. Klinkt dit je als muziek in de oren? Dan wil je zelf mogelijk wel zakelijk krediet aanvragen. In deze tekst vertellen wij je hoe je dit online regelt.
Bepaal hoeveel geld je nodig hebt
Wie denkt dat zakelijk krediet altijd uit hetzelfde bedrag bestaat, heeft het mis. Je bepaalt namelijk grotendeels zelf welk bedrag je leent. Geldverstrekkers werken uiteraard wel met een onder- en bovengrens, maar binnen deze bedragen kies je zelf hoeveel je wilt lenen. Helemaal vrij ben je hier overigens niet in, want een geldverstrekker wil wel zekerheid hebben dat de lening terugbetaald wordt. Daarom werpt zo’n partij altijd eerst een blik op de financiën van jouw bedrijf. Als deze niet in orde zijn, kan een geldverstrekker besluiten om jouw aanvraag af te wijzen.
Gaat het jouw bedrijf financieel voor de wind? Dan kun je mogelijk voor het maximale zakelijke krediet kiezen. Je hebt in dat geval behoorlijk wat geld achter de hand, maar het is zonde als je nu al weet dat je een groot deel van het bedrag niet gebruikt. Bepaal daarom eerst hoeveel geld je nodig hebt en kijk dan naar de mogelijkheden. Zodoende kom je niet in de verleiding om zakelijk krediet voor andere doeleinden te gebruiken.
Ga op zoek naar een geschikte geldverstrekker
Als je eenmaal bepaald hebt hoeveel geld je nodig hebt, wordt het tijd om op zoek te gaan naar een geschikte geldverstrekker. De kans is groot dat jij je hiervoor tot het internet richt. In dat geval kom je binnen de kortste keren talloze partijen tegen waarbij je zo’n financiering voor je bedrijf aan kunt vragen. Vraag niet direct zakelijk krediet aan bij de eerste de beste partij die je tegenkomt, maar neem de tijd om een geschikte geldverstrekker te vinden. Ondanks dat deze financieringsvorm vaak een vergelijkbare opzet heeft, kan er flink wat verschil in zitten. Zo kun je bij de ene partij meer lenen dan bij de andere en mogelijk zit er ook wel verschil in de rente. Reden genoeg om een vergelijking te maken.
Zorg dat je de benodigde documenten bij de hand hebt
Voordat je online zakelijk krediet aan gaat vragen, is het handig om de benodigde documenten bij de hand te hebben. Een geldverstrekker heeft namelijk verschillende informatie over jouw bedrijf nodig om een aanbod op maat te kunnen maken. Zo moet je onder meer de bij- en afschrijvingen van jouw bedrijf aanleveren. Verder wil een geldverstrekker ook graag de jaarrekening van jouw onderneming krijgen. Op basis van deze documenten kunnen zij bepalen in hoeverre het verantwoord is om jou een zakelijk krediet aan te bieden.