Wat is het voordeel van een boekhoudpakket voor zzp’ers?

door | 31 juli 2022

Freelancen stelt je in staat je interesses dagelijks in te zetten. Ook al heb je veel verantwoordelijkheden, je boekhouding doen hoeft niet ingewikkeld of moeizaam te zijn. Of je nu met een boekhouder werkt of zelf je boekhouding doet, online boekhoudsoftware kan je helpen je financiële situatie beter te beheren.

Het goede nieuws is dat, hoezeer je ook worstelt met boekhouden en bedrijfsfinanciën, je tegenwoordig eenvoudig online boekhoudsoftware kunt gebruiken dankzij de technologische vooruitgang. Zzp’ers maken in steeds hoger tempo gebruik van online boekhoudsoftware, die vaak in de cloud gehost wordt. Hieronder lees je enkele voordelen van het gebruik van online boekhoudsoftware om je te helpen bij het beheren van je geld.

Onderweg werken

Een van de beste dingen aan freelancen is dat je kunt werken vanuit huis, je tuin, je buurtkoffiehuis of waar dan ook. Je kunt werken en geld verdienen als je stroom, een telefoon en internet hebt. Eén ding om echter rekening mee te houden is de boekhouding.

Verouderde boekhoudsoftware was vroeger maar met één apparaat te benaderen. Dit betekende dat je op kantoor moest zijn om het te gebruiken. Dit was frustrerend als je de werkplek verliet en je herinnert dat je je boekhouding moest controleren, maar dat alleen op één computer kon doen.

Klik voor meer informatie over de kosten van een boekhouder op de volgende link: kosten boekhouder

Cloud-gebaseerde boekhoudsoftware lost dit probleem op

Je kunt cloud-gebaseerde boekhoudsoftware overal met een internetverbinding benaderen. Dit betekent dat je je spreadsheets overal kunt bijwerken, op elk apparaat, inclusief telefoons en tablets.

Als freelancer word je niet gecompenseerd als je niet werkt. De meeste opdrachtgevers betalen immers geld per klus. Er is dus geen salaris of uurloon. Meer tijdsbesparing betekent meer werk en meer geld. Online boekhoudsoftware bespaart je tijd door automatisch facturen te maken en te versturen, betalingsherinneringen te sturen en meer. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het vergelijken van boekhoudprogramma’s? Dan is de website van boekhoudprogramma overzicht waardevol: hulp bij boekhoudprogramma vergelijken.

Online boekhoudsoftware is het overwegen waard als je weinig tijd hebt en veel klanten hebt

De software maakt en stuurt facturen naar je klanten met behulp van de data die je opgeeft. Als je een klant om de 7 dagen wilt factureren, kan het programma dat voor je doen in plaats van dat jij elke week een nieuwe factuur moet schrijven. Met online cloud-gebaseerde boekhoudsoftware kun je je boekhouding en financiën in real-time volgen.

De software biedt geautomatiseerde financiële feeds, zodat je de balans, inkomsten en uitgaven van je bedrijf kunt volgen. Als een betaling binnenkomt, zal deze onmiddellijk verschijnen, in plaats van uren of dagen later, zoals bij sommige bankrekeningen. Dit verzekert je ervan dat je je financiën tot op de seconde kunt volgen, zodat je weet wat er binnenkomt en uitgaat.

Veilig en zeker boekhouden

Het is van cruciaal belang dat alles veilig en beveiligd is bij het online afhandelen van financiële zaken. Cybercriminelen worden steeds slimmer, maar ook antidiefstalsoftware en -technologieën worden steeds slimmer.

Je hoeft je geen zorgen te maken over veiligheid en beveiliging als je cloud-gebaseerde online boekhoudsoftware gebruikt, want van al je gegevens wordt een back-up gemaakt op een beveiligde server in de cloud. Omdat van alles een back-up wordt gemaakt, hoef je niet bang te zijn als je iets cruciaals kwijtraakt, want je kunt de cloud binnengaan, de meest recente back-up opzoeken en van daaruit de nodige informatie terughalen.

Categorie: boekhoudprogramma ZZP

Over Redactie

Alex de Vries is sinds 2003 actief als boekhouder voor zzp'ers, freelancers, webshops en het mkb. Voor hen doet hij de boekhouding, btw- en ICT-aangiftes en geeft hij administratief advies. Steeds meer ondernemers willen de boekhouding online doen. Door de vele vragen over online boekhoudprogramma's heeft hij al veel boekhoudsoftware programma's vergeleken. Zijn reviews en beoordelingen van verschillende boekhoudpakketten deelt hij op deze site. De boekhoudreviews zijn gebaseerd op minimaal drie onderdelen: prijs, functies en gebruiksvriendelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *