Kun je de boekhouding voor de stichting gratis doen?

door | 17 juni 2019

De boekhouding van de stichting gratis doen en benieuwd naar de mogelijkheden daarvoor? U kunt daarvoor natuurlijk gebruik maken van Excel of zelfs een papieren boekhouding. Het is een gratis oplossing, maar kent helaas ook een aantal nadelen. Steeds meer stichtingen en verenigingen kiezen er daarom voor om gebruik te maken van de specifieke programma’s die er beschikbaar zijn.

PLAN - PRICE

Description

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor iedere Vereniging & Stichting!

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering

Geschikt voor Vereniging en Stichting

Ze bieden de mogelijkheid tot online boekhouden, iets dat ontzettend veel voordelen te bieden heeft. Het voorkomt bijvoorbeeld veel fouten, bespaart veel kostbare tijd en maakt het een stuk makkelijker om er samen aan te werken. Bovendien kunt u de administratie online eenvoudig aan iemand anders overdragen, zowel tijdelijk als definitief. 

Boekhouding voor de stichting: eenvoudig en overzichtelijk

Wilt u de boekhouding voor de stichting gratis doen? Het is een bekende wens om daarvoor niet te veel kosten te maken. Een stichting of vereniging moet het hebben van magere inkomsten, dus er is geen geld voor een geavanceerd pakket met een hoog prijskaartje.

Toch is dat ook helemaal niet nodig, om het toch eenvoudig en overzichtelijk te maken. De pakketten zijn al beschikbaar voor iets meer dan een tientje per maand, omdat er sprake is van oplossingen zonder allerlei overbodige elementen. Het zijn geen geavanceerde pakketten met allerlei koppelingen, maar systemen die het makkelijk maken om het eenvoudig en overzichtelijk te houden. 

Dat overzicht voorkomt fouten, waardoor er minder kostbare tijd verloren gaat aan het herstellen van de administratie als die niet blijkt te kloppen. Het is op die manier alleen al daarom een goed idee om na te denken over de software. Bovendien bespaart het ook tijdens het invoeren van de administratie al veel tijd, waardoor er meer tijd is om ander vrijwilligerswerk te doen. 

Online boekhouding: op afstand samenwerken

Online boekhouden voor de stichting biedt daarnaast nog een paar andere belangrijke voordelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de mogelijkheid om er op afstand samen aan te werken. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om de taken te verdelen. Wilt u bijvoorbeeld de ledenadministratie doen, terwijl er iemand anders kijkt naar de balans en de winst- en verliesrekening? Het is niet nodig om de complete administratie op steeds meer computers te installeren. En belangrijker nog, vanuit het programma werkt iedereen altijd met een versie die volledig up-to-date is. Het is niet meer nodig om dit te synchroniseren, omdat iedereen werkt in hetzelfde bestand.

Het komt de duidelijkheid en snelheid van werken ten goede. Bovendien wordt het makkelijker om een boekhouder of andere specialist mee te laten kijken. Bijvoorbeeld als u vragen heeft over een bepaald onderdeel van de administratie of boekhouding. Op die manier is het een fijne keuze voor een stichting of een vereniging. Waarin u vaak afhankelijk bent van de hulp vanuit verschillende kanten. 

Goedkoop in plaats van gratis

Het is helaas niet mogelijk om de boekhouding voor de stichting gratis te doen met een online programma. Tenminste, u kunt de software in ieder geval gratis uitproberen om daarmee te leren werken. Dat kan tijdens 30 dagen of in ieder geval een paar weken. Ontdek op die manier hoe eenvoudig de software in elkaar zit, om daar op een prettige manier gebruik van te maken. Daarna kost het pakket een tientje of iets meer per maand, waardoor het bovendien niet gaat om grote bedragen.

Tip: op zoek naar software voor de boekhouding van de vereniging of de stichting? Kijk dan goed naar de mogelijkheid om daarin ook de ledenadministratie te doen. Het is een belangrijk onderdeel, waarmee u kunt bijhouden wie er lid is, wie er heeft betaald en wie dat nog moet doen.

Er zijn allerlei pakketten beschikbaar speciaal voor stichtingen en verenigingen. Dat betekent dat u alleen de beschikking heeft over functies en mogelijkheden die voor u belangrijk zijn. Het draagt bij aan het gemak om daar overzichtelijk en eenvoudig mee te werken. Het is bovendien niet nodig om veel ervaring te hebben met boekhouden. De software voorkomt fouten en zorgt er tegelijkertijd voor dat u er veel sneller mee klaar bent, ook door er samen met anderen aan te werken. 

Software voor de vereniging of stichting

Aan de slag met software voor de vereniging of de stichting om de boekhouding te doen? U heeft online de keuze uit verschillende pakketten, die daar specifiek voor geschikt zijn. Ze beschikken over de belangrijke functies, inclusief een overzicht van de financiën en bijvoorbeeld de ledenadministratie. U kunt er eenvoudig voor zorgen dat de leden hun contributie betalen en in de gaten houden wie dat nog niet heeft gedaan. Het is op die manier de makkelijkste methode om in weinig tijd toch een goede administratie bij te houden. Die netjes aan de eisen voldoet. 

Tip: gebruikt u nu Excel of doet u gratis en handmatig de boekhouding? Houd rekening met de tijd die erin gaat zitten, die u ook had kunnen gebruiken om ander werk voor de vereniging of stichting te doen. Waarschijnlijk zou u daarmee voor meer toegevoegde waarde zorgen, waardoor het programma de moeite van het proberen in ieder geval waard is.

Het boekhoudprogramma voor de stichting is de eerste paar weken tot 30 dagen helemaal gratis. Dat betekent dat u het gewoon kunt uitproberen, om er een keer op uw gemak mee te werken. Blijkt dit te bevallen? Dan betaalt u daarna een laag bedrag per maand. Het voorkomt fouten en zorgt ervoor dat de administratie sneller klaar is. Om daarna samen te bouwen aan het belang van de stichting of er binnen de vereniging voor te zorgen dat alle leden kunnen sporten of mee kunnen doen.

PLAN - PRICE

Description

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor iedere Vereniging & Stichting!

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering

Geschikt voor Vereniging en Stichting


Categorie: boekhoudprogramma-vereniging-stichting

Over Patrick

Patrick is al vanaf het begin betrokken bij het team van Boekhoudprogramma-vergelijken.com als redacteur. Hij schrijft artikelen en berichten die ondernemers onafhankelijk informeert over de voors en tegens van verschillende boekhoudpakketten. Daarnaast voorziet hij met zijn uitgewerkte artikelen ondernemers (starter, zzp'er en mkb'er) van praktische tips en trucs rondom het opzetten van een gestroomlijnde (administratieve) workflow. Altijd geschreven vanuit het gemak voor de ondernemers als uitgangspunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *