Sneller en makkelijker: hoe kiest u het beste boekhoudprogramma voor de vereniging?

door | 11 februari 2019

Het beste boekhoudprogramma voor de vereniging kiezen om daarmee snel en makkelijk de administratie te doen? Het zijn belangrijke eigenschappen van de software, zodat u en anderen daar goed mee kunnen werken.

PLAN - PRICE

Description

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor iedere Vereniging & Stichting!

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering

Geschikt voor Vereniging en Stichting

Ontdek 5 belangrijke voorwaarden om de software goed te kunnen gebruiken. En let vooral op de eenvoud om er mee te kunnen werken. Voor een boekhoudprogramma om de financiën van de vereniging of stichting bij te houden. Makkelijk en tegelijkertijd professioneel, om netjes aan de belangrijke voorwaarden te voldoen.

Voordelen van goede vereniging administratie software

Benieuwd naar de belangrijke voordelen van goede software om de administratie voor de vereniging te doen? We zetten er een aantal op een rij:

  • SEPA-proof: klaar voor de toekomst
  • Altijd en overal toegang
  • Integratie met ledenadministratie
  • Met 1 klik het complete overzicht
  • Administratie in de cloud: makkelijk overdragen

SEPA-proof: klaar voor de toekomst

SEPA is de nieuwe Europese standaard voor betalingen. Interessant voor bedrijven die internationaal zaken doen, maar net zo goed belangrijk voor uw vereniging of stichting met alleen Nederlandse leden. Sinds de invoering van IBAN in Nederland maken we gebruik van Europese rekeningnummers. Door gebruik te maken van een boekhoudprogramma dat alvast SEPA-proof is komt u hiermee niet in de problemen.

In plaats daarvan is de software klaar voor de toekomst, zodat u nu en over een paar jaar zonder problemen betalingen kunt ontvangen en inboeken. De makkelijkste methode met software die gericht is op de toekomstige manier hoe we hier mee om zullen gaan. Ideaal voor de vereniging administratie software, zodat dit zo min mogelijk tijd en inzet hoeft te kosten.

Altijd en overal toegang

Minstens zo interessant is software in de cloud. Om de administratie altijd en overal bij te kunnen werken en in te kunnen zien. Bij de vereniging op locatie en thuis, net als wanneer u onderweg bent.

Het boekhoudprogramma voor de vereniging staat in de cloud, waardoor u niet meer gebonden bent aan een vaste locatie. En sterker nog, u kunt de software gewoon gebruiken op iedere willekeurige computer. Gebruikt u tijdelijk een laptop of is de gebruikelijke computer even niet beschikbaar? Geen probleem, met veel van de programma’s is het zelfs mogelijk om in te loggen vanaf een tablet.

Let op: dat het boekhoudprogramma voor de vereniging vanuit de cloud beschikbaar is betekent niet dat iedereen er toegang toe heeft. Dankzij een gebruikersnaam, wachtwoord en een beveiligde verbinding kunt alleen u bij de gegevens van de stichting of vereniging.

Integratie met ledenadministratie

Specifiek voor de vereniging of stichting is het belangrijk om het boekhoudprogramma te integreren met de ledenadministratie. Dat maakt het werken daarmee een stuk eenvoudiger. U kunt meteen zien wie de contributie netjes betaald heeft en hoeveel u daarmee heeft ontvangen. Zodat u de kosten er tegenover kunt zetten of om de ontwikkeling door de jaren heen goed in de gaten te houden.

De ledenadministratie laat zien wie er lid zijn, of er genoeg nieuwe leden bij komen en of het lukt om de inkomsten en uitgaven netjes op orde te houden. U heeft een goed overzicht, terwijl de aan elkaar gekoppelde systemen het makkelijk maken om daar vlot mee te kunnen werken. Heel eenvoudig, waardoor de boekhoudprogramma’s voor verenigingen en stichtingen over het algemeen weinig tot geen extra uitleg nodig hebben.

Met 1 klik het complete overzicht

De eenvoud van het boekhoudprogramma voor de vereniging is een prettige eigenschap, terwijl u ondertussen toch kunt rekenen op professionele mogelijkheden. Kies een programma met een ‘dashboard’, zodat u met één klik het volledige overzicht kunt krijgen. Het overzicht van de contributie die leden hebben betaald of van de uitgaven over het afgelopen jaar. En om makkelijk te vergelijken of de kosten zijn toegenomen of juist zijn gedaald.

Tip: probeer de boekhoudprogramma voor de vereniging een keer uit. Ontdek op die manier of er één overzicht beschikbaar is, dat u met één klik kunt oproepen. Dat is de makkelijkste methode om nooit het overzicht te verliezen, zodat u altijd goed op de hoogte bent van wat er speelt.

Administratie in de cloud: makkelijk overdragen

We hadden het eerder al even over het beste boekhoudprogramma voor de vereniging in de cloud. Dat biedt namelijk twee verschillende voordelen. U kunt er altijd en overal aan werken, en het is geen probleem meer om de administratie over te dragen.

Gaat er iemand anders mee aan de slag of zal die persoon u helpen? Het is voldoende om een account aan te maken of om inloggegevens te delen. Op die manier kunt u samenwerken aan de administratie of die overdragen. Inclusief boekhoudprogramma voor de vereniging, zonder dat er sprake is van daadwerkelijke software op uw computer.

Eenvoudig boekhoudprogramma voor de vereniging vergelijken

Gebruik maken van het beste boekhoudprogramma voor de vereniging? U heeft online de keuze uit verschillende boekhoudprogramma’s. Makkelijk in gebruik en volgens de richtlijnen zoals die vandaag de dag belangrijk zijn. Voor het online boekhouden, terwijl dit het u tegelijkertijd een stuk makkelijker kan maken. Vergelijk online de verschillende boekhoudprogramma’s voor de vereniging of stichting en probeer ze een keer uit, zodat u daar de meest eenvoudige uit kunt kiezen.

Categorie: boekhoudprogramma-vereniging-stichting

Over Patrick

Patrick is al vanaf het begin betrokken bij het team van Boekhoudprogramma-vergelijken.com als redacteur. Hij schrijft artikelen en berichten die ondernemers onafhankelijk informeert over de voors en tegens van verschillende boekhoudpakketten. Daarnaast voorziet hij met zijn uitgewerkte artikelen ondernemers (starter, zzp'er en mkb'er) van praktische tips en trucs rondom het opzetten van een gestroomlijnde (administratieve) workflow. Altijd geschreven vanuit het gemak voor de ondernemers als uitgangspunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *