Bedrijf starten: ideeën voor een mini-onderneming vanuit huis

door | 26 november 2018

U kunt morgen een eigen bedrijf starten. En mist u daarvoor de ideeën? Wij zetten er een aantal op een rij en leggen uit hoe u van start kunt gaan. De belangrijke stap? De eerste, door gewoon te gaan beginnen.

We zorgen specifiek voor mini onderneming ideeën die u zonder geld kunt beginnen, waardoor het niet nodig is om eerst een grote investering te doen. Op die manier kunt u van start met uw eigen bedrijf, om daarmee geld te gaan verdienen vanuit iets dat aanvoelt als een hobby. Dat is namelijk een belangrijke extra tip: kies een branche of uitdaging waar u vooral veel plezier in heeft.

mini onderneming ideeen

7 ideeën om een eigen bedrijf te starten

Een eigen bedrijf beginnen vanuit huis is niet moeilijk, er zijn ideeën genoeg die u kunt uitwerken. Het is belangrijk dat het ideeën zijn waar u al wat mee heeft of waar u graag meer van wilt weten. Houd er rekening mee dat u uren en uren in ontwikkeling zal moeten steken, om het goed onder de knie te krijgen en daar een leuk bedrag mee te gaan verdienen.

Goede ondernemers doen iets wat ze leuk vinden, waardoor ze zonder problemen een paar avonden doorwerken of tijdens de opstartfase ook de weekenden blijven werken. Een bedrijf starten met ideeën is niet zo moeilijk, het is de kunst om het vervolgens ook vol te kunnen houden.
We zetten een paar ideeën om zonder geld en vanuit huis een bedrijf te starten op een rij:

  • Gezonde koekjes en gebak maken
  • Honden uitlaten: klein beginnen
  • Kleding in bijzondere maten maken
  • Kamers of de tuin verhuren
  • Koken bij mensen thuis
  • Virtual assistent: plannen en beheren
  • Breien, haken of quilten

Gezonde koekjes en gebak

Mooie taarten en heerlijke gebakjes: mensen zijn er dol op. Tijdens verjaardagen, als er iemand geslaagd is of voor een ander jubileum: dat moet gevierd worden. En dan niet met een eenvoudige vlaai of een standaardtaart van de bakker, maar met iets bijzonders dat indruk maakt op de gasten.

Als u van bakken houdt is het dé manier om voor uzelf aan de slag te gaan. Alles wat u nodig heeft zijn een paar ingrediënten om te gaan bakken, en een website om de mooiste taarten en gebakjes te kunnen presenteren. Een populaire markt dankzij onder andere Heel Holland Bakt.

En wilt u zich onderscheiden van anderen? Kies dan specifiek voor gezonde koekjes en gebak. Verdiep u in gezonde ingrediënten als alternatief voor de suikerhoudende en andere ongezonde keuzes. Wie kan er immers ‘nee zeggen’ tegen een heerlijk gebakje dat er geweldig uitziet en ondertussen een gezonde keuze is?

Honden uitlaten: klein beginnen

Een mini onderneming starten door iets te gaan doen wat u leuk vindt? Als u van honden houdt is het een uitstekend idee om die in de buurt uit te gaan laten. De kans is groot dat er zelfs mensen bij u in de straat zoeken naar iemand die dat voor ze kan doen. Eén of meerdere keren per dag, zodat de honden naar buiten kunnen terwijl de baasjes zelf aan het werk zijn of naar school gaan.

Een hondenuitlaatservice is een goed voorbeeld van een bedrijf dat u klein kunt starten, omdat u daarvoor nog geen kosten hoeft te maken. U kunt gewoon bij u in de straat of in de wijk beginnen. En begint het goed te lopen? Breid dan uit naar een groter gebied, neem meer mensen aan en investeer bijvoorbeeld in een busje om de honden naar een mooi groen gebied mee te kunnen nemen.

klik op de afbeelding om naar een specialist te gaan in eigen websites bouwen voor mini onderneming ideeen

Kleding in bijzondere maten

Een bedrijf starten met ideeën waar iemand anders opkomt lijkt moeilijk, maar het is iets waar u gewoon tegenaan moet lopen. Merkt u bijvoorbeeld dat u of mensen in uw omgeving een ‘bijzondere’ kledingmaat hebben? Dat is dé manier om een mini onderneming te starten. Ga kleding maken met lange mouwen en een smalle taille. Of maak broeken met kortere pijpen en een grotere breedtemaat, zoals die normaal gesproken niet te krijgen zijn.

En wilt u wel graag ondernemen, maar nog niet investeren in kleding in bijzondere maten? Bied aan om kleding te vermaken, voor klanten die graag de laatste mode dragen maar die niet in hun maat kunnen vinden. Specialiseer u in het vermaken van kleding, zodat u dat sneller en daarmee voor een voordelig bedrag kunt aanbieden.

een eigen bedrijf starten met geweldige tips

Kamers of de tuin verhuren

Heeft u een kamer over in huis of is er ruimte in de tuin waar u weinig tot niets mee doet? Het is een goed idee om dat te verhuren. De makkelijkste manier om een beetje te gaan ondernemen, zodat u geld kunt verdienen met de bezittingen die u al heeft.

En slaat het aan? Dan kunt u anderen helpen om hetzelfde te doen of investeren in meer ruimte om te verhuren. Een goed voorbeeld van een mini onderneming om makkelijk te beginnen, waarna u het kunt uitbouwen zodra u er succes mee heeft.

mini onderneming ideeen

Kok bij mensen thuis

Houdt u het met de bedrijf starten ideeën liever klein en dichtbij uzelf? Als u houdt van koken is het een goed idee om daar iets mee te gaan doen. En dan niet zoals de meesten doen in een restaurant, maar gewoon bij de mensen thuis.

Steeds meer mensen zoeken naar een kok voor thuis, bijvoorbeeld als ze iets te vieren hebben. Bied uzelf aan bij vrienden en familie, of bouw een website om lokaal bekend te maken dat u beschikbaar bent. Laat de gerechten zien die u kunt bereiden en vraag uw klanten om reviews. Op die manier maakt u anderen snel duidelijk wat u kunt en hoe u ze als ondernemer van dienst zou kunnen zijn.

“Ben je een startende ondernemer? Dan zijn zowel e-Boekhouden als Visma eAccounting een heel jaar lang gratis. Test allebei de boekhoudprogramma’s om te zien welk boekhoudpakket het beste bij je past.”

Virtual assistent: plannen en beheren

Heeft u een talent om te plannen en bijvoorbeeld de agenda te beheren? Dat kan u helpen om zelf goed van start te gaan met uw onderneming. En sterker nog, het is dé manier om zelf een mini onderneming te starten, zodat u daar anderen mee kunt helpen.

Dat kan als virtual assistant. Op afstand zorgt u ervoor dat de mailbox van klanten niet overloopt en houdt u agenda-afspraken goed in de gaten. U doet de taken voor klanten die daar zelf niet aan toekomen, gewoon vanuit huis op de computer. De ideale manier om met een slim idee een eigen bedrijf te starten, gewoon vanuit huis en zonder dat u daar geld voor nodig heeft.

Breien, haken of quilten

Liever aan de slag met een creatief beroep? Dan is breien, haken of quilten wellicht goed geschikt. Als u daar goed in bent kunt u op verzoek mooie creaties maken of die online aanbieden via een website of een webshop.

Een ideaal idee om een eigen bedrijf te starten. Gewoon vanuit huis en zonder geld, omdat u alleen een paar materialen hoeft te kopen om er mee aan de slag te gaan. De ideale keuze om een mini onderneming te beginnen, die u wellicht kunt uitbreiden op het moment dat het begint te lopen.

Eigen bedrijf beginnen zonder geld: start online

Het zijn een paar ideeën om een eigen bedrijf te beginnen zonder geld. Gebruik ze om een bedrijf te starten met ideeën waar in principe iedereen mee aan de slag kan. De ideale manier om zelfstandig aan het werk te gaan, iets wat u kunt uitbouwen op het moment dat u daar succes mee heeft.

En de eerste stap die u altijd kunt zetten zonder risico is een eigen website die GRATIS is. Snel, simpel en goedkoop. En als het goed gaat kun je heel gemakkelijk verder bouwen. Je wilt toch niet het risico lopen dat iemand anders met jouw idee succesvol wordt!

mini onderneming ideeen worden een succes met een gratis website. als je op de afbeelding klikt ga je naar een gespecialiseerde website waar je gratis een eigen website kunt beginnen

Meer tips? Lees het artikel met 50 tips om een eigen bedrijf te starten.

Categorie: bedrijf-starten

Over Patrick

Patrick is al vanaf het begin betrokken bij het team van Boekhoudprogramma-vergelijken.com als redacteur. Hij schrijft artikelen en berichten die ondernemers onafhankelijk informeert over de voors en tegens van verschillende boekhoudpakketten. Daarnaast voorziet hij met zijn uitgewerkte artikelen ondernemers (starter, zzp'er en mkb'er) van praktische tips en trucs rondom het opzetten van een gestroomlijnde (administratieve) workflow. Altijd geschreven vanuit het gemak voor de ondernemers als uitgangspunt.

Een gedachte over “Bedrijf starten: ideeën voor een mini-onderneming vanuit huis

  1. Ashley

    Leuke ideetjes voor het starten van een bedrijf! Ik ben vroeger ook weleens een hondenuitlaatservice begonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *