Eigen bedrijf starten ideeën: 5 om te beginnen

door | 20 januari 2020

Eigen bedrijf starten ideeën gezocht? We zetten er 5 op een rij, waarmee u meteen van start kunt. Door uw klanten gemak in plaats van een product te verkopen of door trainingen te geven in waar u goed in bent. Slimme manieren om waarde te creëren, zodat u van start kunt als zelfstandig ondernemer.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Tip: vergelijk de boekhoudsoftware voor ondernemers, om de inkomsten en uitgaven vanaf het begin goed op een rij te zetten. Belangrijk als u een eigen bedrijf start met de ideeën, omdat er dan al van alles op u af zal komen. 

Eigen bedrijf starten: 5 ideeën om uit te proberen

Benieuwd hoe u een eigen bedrijf kunt starten met leuke ideeën? Wij helpen u graag inspiratie op te doen:

  • Verkoop gemak in plaats van een product
  • Geef trainingen in uw vakgebied
  • Leer buitenlandse studenten de Nederlandse taal
  • Verkoop illustraties aan ondernemers
  • Aan de slag op een online platform

1. Verkoop gemak in plaats van een product

Consumenten zoeken niet zomaar meer producten of diensten, ze houden veel meer van gemak. Denk aan de Hello Fresh-maaltijdbox, Outfittery-kledingbox en bijvoorbeeld Boldking dat er altijd voor zorgt dat u voldoende scheermesjes in huis heeft. Gemak dient de mens, bijvoorbeeld in de vorm van een abonnement. Om nergens over na te hoeven denken en als consument zo min mogelijk te hoeven doen. Verkoop een product en focus op het gemak, waarmee u maximale waarde toevoegt. 

2. Geef trainingen in uw vakgebied

Ervaren in uw eigen vakgebied? Geef trainingen op basis van uw kennis en uitgebreide ervaring. Van grote toegevoegde waarde voor junior- en medior-specialisten, die zich graag willen ontwikkelen. Om niet in de valkuilen te lopen waar u in liep of om sneller vooruit te kunnen. 

Tip: de trainingen bij een groter publiek aanbieden? Benader de online platforms binnen uw branche, zoals Frankwatching voor online marketing. 

3. Leer buitenlandse studenten de Nederlandse taal

Een eigen bedrijf starten en ideeën opdoen? Kijk goed waar op dit moment en de komende jaren veel behoefte aan is. De bevolkingsgroei in Nederland hebben we al jaren te danken aan immigratie. Bijvoorbeeld van buitenlandse studenten, die hier studeren en vervolgens blijven plakken. De studie volgen ze in het Engels, maar ze hebben het Nederlands nodig om onderdeel te worden van de maatschappij. Leer ze Nederlands en profiteer van het beschikbare budget als ze eenmaal zijn afgestudeerd. 

4. Verkoop illustraties aan ondernemers

Creatief met grafisch ontwerp en op zoek naar een manier om daar geld mee te verdienen? Verkoop illustraties aan andere ondernemers, die daar minder gevoel voor hebben.

Tip: succesvol aan de slag met persoonlijke ontwerpen? Leer ze kennen tijdens een uitgebreide kennismaking of stel voor samen een middag door te brengen. De beste manier om tot de kern door te dringen, zodat u op basis daarvan een ontwerp kunt maken.

Een bedrijf starten met goede ideeën? Ga met zoveel mogelijk andere ondernemers in gesprek en vraag ze naar waar ze naar op zoek zijn. Denk aan logo’s, briefpapier en bijvoorbeeld offerte-documenten in een professionele stijl.

5. Aan de slag op een online platform

Wilt u uw producten bij een groot publiek verkopen? Dat kunt u natuurlijk via uw eigen kanaal proberen, al zijn er methoden om sneller te groeien. Benader Bol.com, Marktplaats of Amazon. Gebruik hun grote bereik om uw producten op een eenvoudige manier bij veel mensen onder de aandacht te brengen. Het is de makkelijkste manier om snel uit te breiden, zonder dat u daar zelf veel marketingkosten voor hoeft te maken.

Houd er aan de andere kant wel rekening mee dat er kosten verbonden zullen zijn aan gebruik van het platform. Maak een nieuwe berekening van de minimale prijs om daar voldoende aan over te houden. Tegelijkertijd is het natuurlijk beter om iets van een grote omzet over te houden, dan alles van een lagere.

Goed van start: boekhoudprogramma

Met de goede ideeën om een eigen bedrijf te starten van start en benieuwd hoe u dat het best kunt aanpakken? Het is in ieder geval belangrijk om na te denken over de boekhouding. U kunt online alle boekhoudprogramma’s vergelijken, om daar een goede keuze uit te maken.

Gebruik de bovenstaande ideeën om een eigen bedrijf te starten. De makkelijkste manier om goed van start te gaan. Zoek naar een combinatie van iets dat u leuk vindt om te doen, waar u goed in bent en waar anderen bereid zijn voor te betalen. Het is die waardevolle driehoek die de kans biedt om een succesvol bedrijf te starten en daar voortaan uw geld mee te verdienen. 

Categorie: bedrijf-starten

Over Redactie

Alex de Vries is sinds 2003 actief als boekhouder voor zzp'ers, freelancers, webshops en het mkb. Voor hen doet hij de boekhouding, btw- en ICT-aangiftes en geeft hij administratief advies. Steeds meer ondernemers willen de boekhouding online doen. Door de vele vragen over online boekhoudprogramma's heeft hij al veel boekhoudsoftware programma's vergeleken. Zijn reviews en beoordelingen van verschillende boekhoudpakketten deelt hij op deze site. De boekhoudreviews zijn gebaseerd op minimaal drie onderdelen: prijs, functies en gebruiksvriendelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *