De voordelen van E-facturatie: samen op koers

door | 15 december 2023

E-facturatie, ook wel bekend als digitaal factureren, is een moderne en efficiënte manier om facturen te verzenden en te verwerken. Ondernemers die nog steeds worstelen met traditionele facturatieprocessen kunnen veel winst behalen door over te stappen op digitaal factureren met behulp van een online boekhoudprogramma. Dit biedt niet alleen voordelen voor ondernemers, maar ook voor accountants- en administratiekantoren.

De voordelen van E-facturatie: samen op koers

De diverse terminologie van digitaal factureren

In de wereld van digitaal factureren komen verschillende termen voorbij, zoals e-facturatie, online facturatie en digitaal factureren. Ze worden soms door elkaar gebruikt, maar er zit een belangrijk verschil in de uitwisselingsmethode van factuurgegevens. Bij digitaal factureren worden facturen als pdf-bijlagen via e-mail verzonden, maar moeten de gegevens handmatig in de boekhouding worden overgenomen. Daarentegen houdt e-facturatie in dat factuurgegevens van het ene boekhoudsysteem naar het andere worden verzonden via een gestandaardiseerd netwerk, zoals het Peppolnetwerk. Dit proces verloopt geautomatiseerd en zorgt voor een naadloze integratie van factuurgegevens in de boekhouding.

De voordelen van e-facturatie voor ondernemers

Veel ondernemers maken nog gebruik van foutgevoelige of inefficiënte facturatieprogramma’s, of sturen zelfs facturen per post. Dit kan leiden tot onnodige correcties door accountants en administrateurs, wat kostbare tijd in beslag neemt. Met e-facturatie kunnen ondernemers zelf eenvoudig professionele verkoopfacturen maken en direct verzenden via hun laptop, tablet of smartphone. Het resultaat? Snelle en foutloze facturen, waardoor ondernemers meer tijd overhouden voor hun kernactiviteiten en hun cashflow wordt verbeterd doordat betalingen sneller binnenkomen.

De voordelen voor accountants- en administratiekantoren

Voor accountants- en administratiekantoren betekent e-facturatie een revolutie in het verwerkingsproces van facturen. Doordat factuurgegevens automatisch worden ingelezen en verwerkt in de boekhouding, zijn handmatige invoer en correcties verleden tijd. Hierdoor kunnen accountants sneller controles uitvoeren en wordt de kans op fouten geminimaliseerd. Bovendien zorgt de gestandaardiseerde aanpak ervoor dat facturen correct in de boekhouding staan, wat zowel het kantoor als de ondernemer een duidelijk overzicht biedt van de financiële situatie. Het kantoor kan zich nu ook meer richten op advieswerk, doordat ondernemers actiever betrokken zijn bij hun eigen administratie.

Op koers naar een efficiënte samenwerking

Het implementeren van e-facturatie is een win-winsituatie voor zowel ondernemers als accountants- en administratiekantoren. De ondernemers kunnen profiteren van tijdwinst, foutloze facturen en verbeterde liquiditeit, terwijl de kantoren efficiënter kunnen werken en zich meer kunnen richten op waardevol advieswerk. Met een goed boekhoudprogramma voor e-facturatie aan boord zijn beide partijen klaar om de toekomst van digitaal factureren vol vertrouwen tegemoet te gaan.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *