Social commerce: een bloeiende trend

door | 24 september 2023

Meer dan twee derde van de social media gebruikers onderneemt actie na het bekijken van een advertentie, en bijna een derde wordt geïnspireerd tot aankoop. Bedrijven hebben baat bij een sterke aanwezigheid op social media, zoals blijkt uit het nieuwe What’s Happening Online trendrapport van Ruigrok.

Social commerce: een bloeiende trend

Invloedrijke advertenties op social media

Uit het recente trendrapport van Ruigrok blijkt dat advertenties op social media een aanzienlijke impact hebben op het gedrag van gebruikers. Meer dan twee derde van de social media gebruikers (67 procent) onderneemt actie na het bekijken van een advertentie. Bovendien laat 31 procent zich door deze advertenties inspireren om een product aan te schaffen. Met deze cijfers wordt duidelijk dat social commerce, ofwel het doen van aankopen via social media, een bloeiende trend is.

Belang van aanwezigheid op social media

Het trendrapport is gebaseerd op de antwoorden van 2.341 Nederlanders van 14 jaar en ouder, die een online vragenlijst hebben ingevuld. De resultaten laten zien dat een sterke aanwezigheid van bedrijven op social media van essentieel belang is om de doelgroep effectief te bereiken en te bedienen.

Klikken, zoeken en kopen via social media

Na het bekijken van een advertentie gaat het grootste deel van de social media gebruikers (44 procent) soms door naar de website van het geadverteerde product, maar doet vervolgens geen aankoop. Daarnaast zoekt 35 procent meer informatie over het bedrijf na het zien van een advertentie. Interessant genoeg blijkt dat ruim een kwart van de gebruikers (28 procent) daadwerkelijk overgaat tot aankoop na het zien van een advertentie op hun tijdlijn. Bij Generatie Z en Millennials zijn deze percentages nog hoger, respectievelijk 35 en 39 procent.

De kracht van Generatie Z en Millennials in social commerce

Het onderzoek laat zien dat vooral Generatie Z en Millennials vatbaar zijn voor social commerce. Deze jongere doelgroepen kopen vaker een product na het zien van een advertentie. Voor bedrijven is het dan ook belangrijk om deze groepen op de juiste manier te bereiken via social media.

Op weg naar een bloeiende toekomst met social commerce

De opkomst van social commerce toont aan dat adverteren via social media een effectieve manier is om potentiële klanten te bereiken en te beïnvloeden. De resultaten van het trendrapport benadrukken het belang van een sterke online aanwezigheid voor moderne bedrijven. Wil je als ondernemer optimaal profiteren van de mogelijkheden die social commerce biedt, dan is een doordachte strategie op social media essentieel. Het onderzoek toont aan dat social commerce in volle bloei is en dat bedrijven die hierop inspelen, een voorsprong hebben op weg naar een florissante toekomst.

Efficiënt beheer met een boekhoudprogramma

Een succesvolle social commerce strategie vereist niet alleen een sterke aanwezigheid op social media, maar ook efficiënt financieel beheer. Met een online boekhoudprogramma kunnen bedrijven hun administratie automatiseren, facturen efficiënt verwerken en tijd besparen. Door gebruik te maken van een goed zzp boekhoudpakket kunnen ondernemers zich volledig richten op het benutten van de kansen die social commerce biedt, terwijl ze tegelijkertijd de financiën op orde houden.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *