Een succesvol klusbedrijf opstarten: wat heb je nodig?

door | 18 juli 2023

Ontdek de belangrijkste benodigdheden voor het starten van een succesvol klusbedrijf. In dit artikel laten we je zien welke tools en materialen onmisbaar zijn voor een professionele klusser en geven we tips voor het opzetten van een goede administratie.

Een succesvol klusbedrijf opstarten: wat heb je nodig?

Als klusser met een eigen bedrijf is het belangrijk om te investeren in gereedschap van hoge kwaliteit. Met goed gereedschap kun je klussen mooier afronden en gaat het langer mee. Zorg daarom dat je verschillende merken en modellen met elkaar vergelijkt en kies het gereedschap dat het beste past bij jouw werkzaamheden. Naast een hamer en boormachine heb je als klusbedrijf nog veel meer gereedschappen nodig, zoals een zaag, schroevendraaier, tang, ring- en steeksleutels, schuurmachine, rolmaat en stanleymes.

Professionele werkkleding

Het dragen van professionele werkkleding maakt een groot verschil als je als klusser bij klanten over de vloer komt. Niet alleen ziet het er professioneel uit, het biedt ook nog eens bescherming tijdens het werken. Overweeg om de werkkleding te bedrukken met je bedrijfsnaam of logo om extra reclame te maken.

Een bedrijfsauto

Een bedrijfsauto is essentieel voor een succesvol klusbedrijf. Het zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling, maar biedt ook voldoende ruimte om al je benodigdheden te vervoeren. Overweeg om je bedrijfsauto te laten bestickeren met je logo of bedrijfsnaam om herkenning te creëren wanneer je naar klanten door het hele land rijdt.

Gehoorbescherming

Als professionele klusser krijg je te maken met verschillende soorten klussen, waarbij sommige klussen veel lawaai opleveren. Bescherm je gehoor daarom met oordopjes, oorproppen of oorkappen om gehoorschade te voorkomen. Zorg dat je altijd over gehoorbescherming beschikt om veilig te werken.

Een goede administratie

Een goede administratie is onmisbaar voor een professioneel klusbedrijf. Zorg daarom vanaf het begin voor een overzichtelijke administratie. Heb je zelf weinig ervaring op dit gebied? Schakel dan een expert in om je hierbij te helpen. Denk hierbij aan een fysieke boekhouder of een goed boekhoudprogramma. Een goede administratie voorkomt problemen en zorgt dat je bedrijf soepel kan blijven draaien.

Een goed boekhoudprogramma is essentieel voor het succes van je klusbedrijf

Een goede administratie is van groot belang voor het runnen van een succesvol klusbedrijf. Het bijhouden van inkomsten en uitgaven, facturen maken en versturen, en het bijhouden van urenregistratie zijn slechts enkele voorbeelden van taken die bij de administratie horen. Een online boekhoudprogramma kan hierbij enorm helpen. Het zorgt ervoor dat je administratie overzichtelijk en georganiseerd blijft, en je eenvoudig belangrijke informatie kunt terugvinden. Bovendien bespaart het je veel tijd, omdat je niet alles met de hand hoeft te doen. Zo kun jij je richten op waar je goed in bent: klussen! Kies daarom een zzp boekhoudprogramma dat past bij jouw klusbedrijf en zorg dat je vanaf het begin alles goed bijhoudt. Zo voorkom je dat je later voor vervelende verrassingen komt te staan.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *