Hoe kies ik een payment plugin voor mijn webshop?

door | 26 februari 2022

Zoek je betaaloplossingen voor je webshop? Dan ben je vast online al eens gaan kijken wat mogelijkheden zijn. Zoals je waarschijnlijk wel weet is de checkout een belangrijke stap binnen de customer journey. Vanzelfsprekend wil je dus een oplossing waarop je kan vertrouwen. Om je wegwijs te maken in de ton aan informatie die zonder twijfel op je afkomt, vertellen we je in deze blog meer over payment service providers, payment plugins en online betalen.

Hoe kies je een payment plugin

Met een payment plugin voeg je in een handomdraai betaalmogelijkheden toe aan je webshop, blog of website. Bij de integratie met een plugin is het vooral belangrijk dat je payment service provider  (PSP) een plugin aanbiedt die perfect compatibel is met jouw webshopplatform. Zo heb je specifieke plugins voor specifieke platformen zoals Magento en bijvoorbeeld WooCommerce.

Het spreekt voor zich dat je het beste een PSP kiest die weet waar hij mee bezig is en hoog staat aangeschreven voor zijn techniciteiten en kennis van jouw type webshop. Daarnaast is ook klantenservice een doorslaggevende factor bij het kiezen van een PSP. Kies altijd voor een aanbieder die technisch goed is, maar waar ook de klantenservice en de support een goede score krijgt.

Zo kan je bij problemen of vragen bij hen terecht en wordt je snel verder geholpen. Die service moet je niet onderschatten. Kunnen je klanten door een technisch probleem op je webshop niet betalen? Dan moet dit als de bliksem opgelost worden, want klanten haken meteen af. Urenlang in de wachtrij hangen of je PSP niet kunnen bereiken zal je heel wat frustraties bezorgen.

Online betaalmethoden

Zodra je een PSP hebt gekozen zijn er heel wat betaalmethoden die je kan toevoegen aan je webshop. De keuze is beperkt tot het aanbod van de PSP. Vanzelfsprekend kan dit ook je keuze in PSP wat sturen. Bij de meeste PSP’s kan je uiteraard wel iDEAL aanvragen en ook PayPal betaaloplossingen bieden ze normaal gezien aan, maar gaan ze verder?

Internationale betaalmethoden lijken misschien niet van toepassing voor jouw webshop op het eerste gezicht, maar dat kan natuurlijk snel veranderen. Kies vooral voor een PSP met een visie en met een naam, die de capaciteiten in huis heeft met jouw bedrijf mee te groeien en gaandeweg je bedrijf ook echt leert kennen voor een optimale samenwerking.

Categorie: webshop

Over Redactie

Alex de Vries is sinds 2003 actief als boekhouder voor zzp'ers, freelancers, webshops en het mkb. Voor hen doet hij de boekhouding, btw- en ICT-aangiftes en geeft hij administratief advies. Steeds meer ondernemers willen de boekhouding online doen. Door de vele vragen over online boekhoudprogramma's heeft hij al veel boekhoudsoftware programma's vergeleken. Zijn reviews en beoordelingen van verschillende boekhoudpakketten deelt hij op deze site. De boekhoudreviews zijn gebaseerd op minimaal drie onderdelen: prijs, functies en gebruiksvriendelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *