Waarom een boekhouder inhuren als startende ondernemer?

door | 9 juni 2023

Als startende ondernemer ben je vol enthousiasme over je nieuwe bedrijf en de mogelijkheden die het biedt. Toch zijn er ook veel praktische zaken waar je als ondernemer mee te maken krijgt. Het bijhouden van een goede administratie is een van die zaken die niet altijd even gemakkelijk is. Toch is het van groot belang om dit meteen goed te regelen. Niet alleen ben je wettelijk verplicht om een goede administratie bij te houden, maar het kan je ook helpen om het maximale uit je onderneming te halen. Een boekhouder kan je hierbij helpen.

Waarom een boekhouder inhuren als startende ondernemer?

Wat doet een boekhouder?

Een boekhouder is verantwoordelijk voor het bijhouden van de financiële administratie van jouw bedrijf. Dit omvat onder meer het verwerken van alle financiële transacties, het opstellen van de BTW-aangifte en de jaarrekening, en het verwerken van de salarisadministratie. Bovendien kan een boekhouder je voorzien van financieel advies om het meeste uit je bedrijf te halen.

Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van de boekhouding?

Hoewel het uitbesteden van de boekhouding kan worden gezien als een extra kostenpost, wegen de voordelen die het met zich meebrengt zeker op tegen de kosten. Hieronder staan enkele voordelen van het uitbesteden van de boekhouding:

Tijdbesparing:

Het bijhouden van een goede boekhouding kan veel tijd kosten. Het maken, inboeken, versturen en verwerken van facturen kan een tijdrovende klus zijn. Daarnaast kost het indienen van de btw-aangifte en inkomstenbelasting ook veel tijd. Het uitbesteden van de boekhouding zorgt ervoor dat je tijd bespaart, zodat je je kunt concentreren op andere belangrijke aspecten van je bedrijf.

Expertise:

Het uitbesteden van de boekhouding geeft je toegang tot de expertise van een boekhouder of boekhoudprogramma. Wanneer je zelf de boekhouding doet, heb je mogelijk geen kennis van de wetten en regels van de belastingdienst. Dit kan leiden tot fouten in je administratie, wat uiteindelijk duur kan uitpakken. Het uitbesteden van de boekhouding zorgt voor rust en zekerheid, omdat een boekhouder op de hoogte is van alle wetten en regels en je kan helpen om het maximale uit je administratie te halen.

Overzicht:

Een boekhouder zorgt voor overzicht in je administratie. Doordat alle cijfers correct worden verwerkt, krijg je een duidelijk beeld van de financiële situatie van je bedrijf. De boekhouder kan je stap voor stap begeleiden en je helpen om beter inzicht te krijgen in je cijfers en omzet. Dit geeft je meer controle over je bedrijfsvoering.

Zoals je kunt zien, brengt het uitbesteden van de boekhouding veel voordelen met zich mee. Het is een investering die zich in de meeste gevallen dubbel en dwars terugbetaalt.

Lees ook; Waarom overstappen naar online boekhouden!

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *