Boekhoudprogramma’s vergelijken: 5 goede boekhoudpakketten

door | 28 november 2023

Als je een freelancer, zzp’er of een andere kleine ondernemer bent, dan weet je hoe belangrijk het is om je boekhouding goed op orde te hebben. Een goed boekhoudprogramma kan je leven een stuk makkelijker maken en je veel tijd en geld besparen. Maar met zoveel verschillende boekhoudprogramma’s op de markt, kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Gelukkig hoef je niet verder te zoeken! Hier vind je een overzicht van 5 goede boekhoudpakketten, speciaal voor jou als ondernemer.

5 goede boekhoudpakketten

e-Boekhouden.nl

Voor een vliegende start e-Boekhouden.nl is een online boekhoudprogramma dat vooral erg populair is onder kleine ondernemers en boekhouders in Nederland. Het bestaat al sinds 2002 en heeft zich bewezen als een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk platform. Als ondernemer kun je hier je complete boekhouding online bijhouden. De functionaliteiten zijn uitgebreid, denk aan facturatie, importeren van bankafschriften, urenregistratie en BTW-aangifte. Bovendien biedt e-Boekhouden.nl rapportages en overzichten, zoals winst- en verliesrekeningen en balansen.

Het platform is geschikt voor freelancers, zzp’ers en kleine bedrijven. Het mooie is dat je e-Boekhouden.nl gratis kunt uitproberen gedurende de eerste 15 maanden, daarna betaal je slechts €9,95 per maand (excl. btw). Een voordeel van e-Boekhouden.nl is de mogelijkheid om het te koppelen aan andere systemen, zoals webshops en betaalproviders, om je boekhouding te automatiseren. Bovendien heeft het een handige bankkoppeling, waardoor transacties automatisch in je boekhouding worden verwerkt.

Exact Online

Voor complete bedrijfssoftware Exact Online is een bekende naam in de wereld van boekhoudprogramma’s. Het biedt geïntegreerde boekhoud- en bedrijfssoftware-oplossingen voor bedrijven van elke omvang. Met Exact kun je niet alleen je financiën beheren, maar ook projecten, urenregistratie, HR, voorraadbeheer en meer.

Met Exact kun je transacties automatisch boeken en rapporten genereren voor je balans, resultatenrekening en btw-aangifte. Ook kun je facturen professioneel opmaken en betalingsverwerking integreren. Het is een goede keuze voor internationale bedrijven vanwege ondersteuning voor meerdere valuta’s en talen.

De prijs van Exact varieert afhankelijk van het gewenste niveau van functionaliteit. Je kunt het 30 dagen gratis uitproberen en het goedkoopste abonnement begint vanaf €42,- per maand.

Moneybird

Eenvoudig en gebruiksvriendelijk Moneybird is een geliefd boekhoudprogramma en factureringsprogramma, speciaal ontworpen voor kleine bedrijven, freelancers en zzp’ers. Sinds 2008 heeft het meer dan 250.000 gebruikers in Nederland.

Met Moneybird kun je gemakkelijk je boekhouding en facturering beheren. Je kunt professionele facturen maken, offertes omzetten in facturen, BTW-aangifte berekenen en banktransacties automatisch importeren. Moneybird biedt ook integraties met andere tools zoals betalingsproviders, webshops en CRM-systemen.

De intuïtieve interface van Moneybird maakt het gemakkelijk in gebruik, ook als je geen boekhoudervaring hebt. Je kunt Moneybird 60 dagen gratis proberen, daarna kun je kiezen uit verschillende abonnementen, van €14,- tot €35,- per maand, afhankelijk van je wensen.

Visma eAccounting

Compleet en betrouwbaar Visma eAccounting is een compleet boekhoudprogramma dat bekend staat om zijn betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Het is geschikt voor zowel kleine ondernemers als grotere bedrijven. Met Visma eAccounting kun je moeiteloos je boekhouding online beheren en heb je toegang tot een breed scala aan functionaliteiten.

Het platform biedt onder andere functies voor facturatie, bankafschriften importeren, BTW-aangifte en rapportages. Daarnaast kun je eenvoudig samenwerken met je accountant, wat handig is als je hulp nodig hebt bij je boekhouding. Ook biedt Visma eAccounting integraties met andere systemen, waardoor je efficiënt gegevens kunt uitwisselen en je administratie kunt automatiseren.

De prijs van Visma eAccounting hangt af van het gekozen pakket en de functionaliteiten die je nodig hebt. Je kunt het programma vrijblijvend uitproberen om te kijken of het bij je past.

Twinfield

Schaalbaar en professioneel Twinfield is een boekhoudprogramma dat geschikt is voor zowel kleine ondernemers als grotere bedrijven. Het staat bekend om zijn schaalbaarheid en professionele functionaliteiten. Twinfield wordt vaak gebruikt door accountantskantoren en ondernemers die behoefte hebben aan geavanceerde boekhoudopties.

Met Twinfield kun je gemakkelijk je boekhouding bijhouden en inzicht krijgen in je financiële situatie. Het biedt functies voor facturatie, bankkoppelingen, BTW-aangifte, rapportages en meer. Daarnaast is het platform flexibel en kun je het aanpassen aan de behoeften van je bedrijf.

Een groot voordeel van Twinfield is dat het een uitgebreide selectie van rapportages en analyses biedt, waardoor je diepgaande inzichten kunt verkrijgen in je financiële prestaties. Ook kun je gemakkelijk samenwerken met je accountant, wat handig is als je complexe boekhoudkundige vraagstukken hebt.

De prijs van Twinfield is afhankelijk van het gekozen pakket en het aantal gebruikers. Je kunt een proefperiode aanvragen om te zien of Twinfield aansluit bij de behoeften van jouw bedrijf.

De beste boekhoudprogramma’s vergelijken

Kies het beste boekhoudpakket voor jou! Het vergelijken van boekhoudprogramma’s is een belangrijke stap bij het kiezen van het juiste pakket voor jouw onderneming. Bij het maken van een keuze is het belangrijk om te kijken naar jouw specifieke behoeften, het aantal transacties dat je verwacht te verwerken, de gewenste functionaliteiten en het budget dat je beschikbaar hebt.

Een online boekhoudprogramma kan je veel tijd besparen en zorgen voor een overzichtelijke administratie. Het stelt je in staat om efficiënt te werken en fouten te minimaliseren. Daarnaast kun je met de juiste software eenvoudig samenwerken met je accountant, wat je helpt bij het maken van belangrijke financiële beslissingen.

Kijk goed naar de reviews en ervaringen van andere gebruikers om een weloverwogen keuze te maken. Probeer ook altijd een gratis proefperiode uit om te zien of het boekhoudprogramma goed aansluit bij jouw wensen en behoeften.

PLAN - PRICE

Description

Vanaf  39 per maand

400.000 gebruikers in NL
30 dagen gratis proberen

Voor alle ondernemers (excl Starters & ZZP'ers) 

9000+ accountants werken met Exact

15 mnd GRATIS! 

HOOGST SCORE: 9.6 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden ✅

Perfect voor Starters, ZZP'ers, MKB en webshops

1e jaar gratis! - vanaf 9 p/mnd

Hoge waardering 

Geschikt voor Starters, ZZP'ers, MKB en accountants

Meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *