VvE administratie: welke software kunt u gratis gebruiken?

door | 16 maart 2020

Voor de VvE administratie software gezocht om gratis te gebruiken? U heeft verschillende mogelijkheden, die (nog) geen geld hoeven te kosten. Handig, omdat u wellicht al allerlei andere kosten moet maken. 

Tip: goed van start met de boekhouding? U kunt online een boekhoudprogramma vergelijken, speciaal voor VvE’s, andere verenigingen en stichtingen. Op die manier weet u zeker dat het pakket aansluit bij waar u naar op zoek bent.

U heeft de mogelijkheid om de boekhouding bij te houden in Excel. Dat kan handig zijn voor kleine VvE’s en verenigingen, bijvoorbeeld als u daar nog geen kosten voor wilt maken. Houd er wel rekening mee dat er helaas ook een paar nadelen aan kleven.

Boekhouden in Excel

Benieuwd naar de voor- en nadelen van boekhouden in Excel? Het is voor de VvE administratie software die u gratis kunt gebruiken. Tenminste, als u het Office-pakket al ergens anders voor gebruikt (en aanschaft). U hoeft geen extra kosten te maken, om de administratie bij te kunnen houden.

Houd er aan de andere kant rekening mee dat het lastig is om gegevens uit te wisselen. Bovendien zal u veel van het werk handmatig moeten doen. Dat kan met een Excel-boekhoudsjabloon, al is de kans klein dat de oplossing precies past bij waar u naar op zoek bent.

Let op: het kan de besten overkomen, een tikfout is zo gemaakt. Een boekhoudprogramma kan dan aangeven dat er mogelijk iets niet klopt. Excel zal dat niet altijd doen. Blijkt er een fout in de administratie te sluipen? Dan kan het aan het eind van het jaar veel tijd kosten om dit weer op te lossen. 

Gratis administratie software uitproberen

Benieuwd naar andere gratis software om uit te proberen voor de administratie van de VvE? Praktisch ieder programma op dit gebied heeft een gratis proefperiode. Dat betekent dat u een paar weken of zelfs een maand lang gratis aan de slag kunt. Het is de makkelijkste en beste manier om de software te leren kennen.

Probeer boekingen te maken van de betalingen die u ontvangt. En boek aan de andere kant kosten die u als vereniging maakt, bijvoorbeeld voor klein onderhoud. Waarschijnlijk is er ook een module beschikbaar voor de ledenadministratie, om er als vereniging goed mee te kunnen werken.

Tip: helemaal gratis werken aan de administratie van de VvE? Dat kan met software die open-source is. Het is vaak niet zo gebruiksvriendelijk en eenvoudig als de andere pakketten. Toch biedt het mogelijkheden, als het heel belangrijk is om de kosten zo laag mogelijk te houden. 

VvE administratie software: gratis of toch betaald?

De VvE administratie software gratis gebruiken, of er toch liever voor betalen? Het is een dilemma voor veel verenigingen. Naast de handigheid voor kascontrole van de vereniging. Blijkt in de praktijk dat steeds meer verenigingen ervoor kiezen om er toch een abonnement voor af te sluiten. 

Met een boekhoudprogramma voor de vereniging of stichting weet u zeker dat dit goed werkt. Er wordt gewerkt aan nieuwe functies en mogelijkheden en u heeft de kans om het samen te doen. In de cloud, waardoor de gegevens van de VvE administratie op iedere computer beschikbaar zijn. Als u inlogt natuurlijk, via een veilige verbinding om te voorkomen dat ze in verkeerde handen terecht komen. Probeer het in ieder geval gratis uit, en overtuig uzelf en de rest van de VvE. 

PLAN - PRICE

Description

15 mnd GRATIS! - vanaf €8 p/mnd

HOOGST SCORE: 9.3 op Trustpilot!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden 

Perfect voor iedere Vereniging & Stichting!

1e jaar gratis! - vanaf €9 p/mnd

Hoge waardering

Geschikt voor Vereniging en Stichting

Categorie: boekhoudprogramma-vereniging-stichting

Over Redactie

Alex de Vries is sinds 2003 actief als boekhouder voor zzp'ers, freelancers, webshops en het mkb. Voor hen doet hij de boekhouding, btw- en ICT-aangiftes en geeft hij administratief advies. Steeds meer ondernemers willen de boekhouding online doen. Door de vele vragen over online boekhoudprogramma's heeft hij al veel boekhoudsoftware programma's vergeleken. Zijn reviews en beoordelingen van verschillende boekhoudpakketten deelt hij op deze site. De boekhoudreviews zijn gebaseerd op minimaal drie onderdelen: prijs, functies en gebruiksvriendelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *